torsdag 7 april 2011

I heart gympa

I veckan har vi börjat en ny kurs som heter Rehabilitering med inriktning mot fysisk akivitet vid olika folksjukdomar, som är så himla rolig! I veckan har vi fått i uppgift att leda en träningslåt för ca 10 personer i klassen. Jag ska leda en konditionslåt och imorgon ska vi "redovisa". Jag har hoppat runt i mitt lilla rum typ 100 gånger till Katy Perrys Firework så jag har alldeles ont i mina vadmuskler (soleus tror jag). Dessutom fick hela klassen prova på ett lågintensivt gympaprogram i tisdags morse. Och nästa vecka ska vi prova på vattengympa (men det har jag ju gått på många gånger). De må låta hur töntigt som helst, men jag älskar verkligen gympa! För mig är det glädje. När så många människor hoppar och studsar och svettas till musik och det är bara så underbart!


Under kursens gång har vi även i uppgift att prova på en fysisk akivitet som man helst inte har provat förrut och analysera aktiviteten utifrån ett antal frågor och redovisa i grupp. Så jag och Lindén gick på Zumba igår! Jag har visserligen provat på det en gång för ett tag sedan, men det struntade jag i. Och det var så himla kul på passet! Ledaren var grym, alla var så pepp och alla vågade verkligen släppa loss. Jag sket fullständigt i att alla andra var zumba-proffs, jag körde mitt race; det vill säga jag snurrade åt fel håll hela tiden, flaxade med armar och ben i ett tappert försök att efterlikna ledaren och hade himla roligt. Jag kunde konstatera att det är väldigt svårt att skaka på hela kroppen samtidigt! Att skaka en kroppsdel i taget behärskar jag, men inte så mycket på en gång.


Igår shoppade jag ett löpar-set på Stadium för 450 kronor. I det ingick en t-shirt i funktionsmaterial, långa löpar-tights och en tunn vindjacka. Som hittat. Jag är så pepp på joggingsäsongen! Har hunnit vara på två joggingrundor och kan konstatera att det har gått rätt så bra! Blodomloppet, here I come.


Så. Rolig kurs. Det är vår, fast idag var det vissserligen storm ute. Igårkväll kändes det som sommar. Klassen håller på att planera tidernas Kårfest. Känner mig pepp på livet i största allmänhet. Det enda som skymmer min soliga tillvaro är en ond hals, men det bryr jag mig inte så mycket om.
Mer gympa åt folket! Inatt ska jag drömma om min träningslåt och imorgon ska jag leda den perfekt. Amen.

1 kommentar:

  1. Du kickar säkert ass som gympaledare! In fact, nästa gång du är hemma borde vi ha en tmbabes-gympar-reunion. Med dig som ledare. Och ja, en massa massa vin. Före.

    SvaraRadera