onsdag 3 mars 2010

Kolburgare, pandaögon och flugsvamp

I fredags tänkte jag och några tjejer i klassen dra till V-Dala för att äta middag, men det var fullt så vi gick cirka 30 meter bort till Upplands istället. De otroligt kulinariska menyerna på nationerna brukar sträcka sig från hamburgartallrik via pommes till nachotallrik. Man kan väl konstatera att dricka-menyn har ett något bredare utbud. Jag valde en grekburgare (det grekiska var en fetaoströra och en sallad innehållandes isbergssallad, en tomatklyfta, gurka och några oliver). Vi blev varnade att det skulle ta lång tid innan maten och det vill jag lova att det gjorde (och när maten väl kom så var det torra, svarta kolburgare. De måste ha blivit stekta minst 20 minuter på varje sida. Men på en nation är det ingen idé att klaga på maten - vi skulle ha fått vänta typ 2 timmar på nya hamburgare. Det är så synd om de stackarna som kämpar där i köket för knappt nånting, så det är bara äta och vara glad.) Men har man bara trevligt sällskap så är det ingen fara! Vi var ju ett stort gäng:


Jag hade ägnat lång tid hemma åt att platta mitt hår för första gången i mitt liv (brukar bara platta luggen)! Det var sannerligen bortslösad tid, då det visade sig vara fuktigt ute och efter cykelturen till Upplands så hade håret redan börjat vika sig i topparna så det bara såg tråktråk ut. Efter att jag cyklat hem såg det ut som vanligt igen. Hurra.

Som jag skrev i det tidigare inlägget blev det festande på lördagen. Tog posarbilder hemma, sen glömde jag ta kort hos Robban. Insåg att det inte var läge att platta håret i dag heller - det hade regnat på eftermiddagen. Men herreguuuud, efter att jag och Sophia cyklat till Robban i regnslasksnöppiss och hållt på ramla en miljon gånger med cykeln så såg jag ut som en dränkt katt. Nåja, man torkade ju efter en stund. Kul hade vi ju iaf! Det bjöds på entrecote med bakpotatis, vitlökssmör, sås och sallad! Till efterrätt stekt ananas med kokos och creme fraiche med ingefära, tror jag det var. Himla lyxigt och gott! Mätta och belåtna promenerade vi till en annan fest, vartefter vi begav oss till Norrlands. Efter att ha stått i kö i evigheter (komma in, garderob, baren) så dansades det. Men vi tvåtiden var jag så trött så jag for hem (de hade 04-gasque).

Det blev måndag och föreläsning med vår bästa föreläsare hittills! Det är ett rent nöje att sitta och lyssna! Dessto tråkigare var det att cykla hem. Det hade snöat hela förmiddagen och plogbilarna hade inte alls hunnit med. Återigen snöslaskpissregn och jag skulle tydligen åt HEEEELT fel håll - motvind med snö i ansiktet hela vägen hem, kalas. Dessutom har växlarna typ fastnat så jag kan bara cykla på näst högsta växeln - INTE optimalt när man ska till BMC och måste upp för hela förbannade sjukhusbacken (nåja, om man ska se det positivt så får man ju benmuskler). Jag blir sällan arg men när jag började närma mig mitt område så var det så dåligt plogat så jag fick kliva av och gå och kämpa mig fram och jag var så arg så arg så jag ville bara svära. Och nu kan vi verkligen snacka dränkt katt! Mascaran låg på kinderna isället för på ögonfransarna och jag var till och med blöt på tröjan. Well, efter att ha beklagat mig för mamma så kändes det lite bättre.
I helgen gick jag dumt nog in på Lagerhause (hur stavas det?)och kom ut med världens finaste flugsvampar. En diskhandduk och en porslinsburk. Jag måste ju vara 80 år egentligen; jag älskar diskhanddukar och burkar.

Sådär, det blev ju ett härligt pottpurri! Egentligen bara en ursäkt för att slippa läsa i Joint structure om articulatio coxae. Idag är de plugga hemmadag. Har hunnit tvätta, koka kikärtor, posta tandläkarpapper, handla på Willys och läsa lite. Nu måste jag fortsätta.
Hejdå!

2 kommentarer:

  1. You look HAWT HAWT anyway baby! Och jag diggar flugsvamparna väldigt mycket - är det inte på tiden att jag hivar ut piloten så vi kan flytta ihop i inredningsparadisets nirvana? Snela?

    SvaraRadera
  2. två timmar det var en ganska bra väntetid själv väntade jag drygt en timme. Men oj vad glad man blir när maten kommer.

    SvaraRadera