måndag 15 mars 2010

Att maxa en helg

Vilken fin helg! Eller det började förresten redan i torsdags (då vi för övrigt började en ny kurs), när jag slutade vid tre och rullade ner för sjukhusbacken ner till Centralstationen för att möta upp Jessica som anlänt! Vi promenerade hem till mig, lagade broccolipaj och sen kom Johanna förbi och vi åt min gratis-prinsesstårta och drack te.


Efter fredagens föreläsningar och kärringgymnastik kom jag hem på eftermiddagen och hoppade in i duschen. Jag och Jessica åt pizza på pizzerian i samma byggnad som jag bor i tillsammans med Johanna, Emilia och Erica. Sedan åkte vi in till stan, fixade gästleg till Jessica och gick på förfest/födelsedagsfest! Himla kul var det. Vi drack vin och cider ur rosa sugrör, pratade och surrade, lyssnade på 90-talsmusik, åt från födelsedagsbarnens godishalsband och övade hatt-moves med Anna-Karin. Sen promenerade jag och Jessica till Värmlands, drack P2 och dansade och sen kom några fler ur klassen. Så rolig kväll!
Så blev det lördag och jag och Jessica tog sovmorgon. Sen tog vi oss till Stockholm, närmare bestämt till Rebecca! Efter att ha vilat upp oss och piffat lite så tog vi tunnelbanan en station till Ivarssons place. Men först åt vi middag på den italienska restaurangen. Hör här: tagliatelle, pesto, soltorkade tomater, mozarella, parmaskinka och parmesan! Mh-mh!! Efter att ha kastat i oss maten skyndade vi oss upp till The Ivarssonska/Israelssonska hushållet där bland annat Fryk, Alma, Jennifer och några till befann sig. Vi gömde oss i vardagsrummet och väntade på att Robert och hans brorsa skulle komma tillbaka. De kom in i hallen och vi höll på att fniss ihjäl oss. Tillslut kom Robert fram och vi brast ut i födelsedagssång!
Robert - en aningen förvånad!
En viss Frykholm hade hängt i Sydafrika i två månader och var så brun så brun, så man blev bländad av att titta på sig själv. Frykis är heeeemmmaaaaa!
Efter skönsången bjöd Ivarsson på megafika! Det var blueberry-cheesecake, brownies, bullar, muffins och allehanda kakor. Så gott! Vi satt på golvet och fikade och såg lite på Melodifestivalen och sjuttiåttatusen bilder senare (jag har ingen bild med DIG ju!!) tog vi tunnelbanan till Söder för att gå till Mosebacke. De måste ha Stockholms bästa utsikt! Vi surrade och dansade loss till suspekt rysk-balkanmusik, det var skitskoj! När vi var trötta åkte vi hem och åt nattmacka och spoonade i bäddsoffan.
Det blev söndag och världens bästa Anna och Robert fixade megafrukost med bland annat pannkakor och ost och kex. Jag rullade (jösses, denna helg har verkligen gott i matens tecken) till tunnelbanan och åkte hem till Uppsala. Kom hem vid halv tre. Halv fyra gick jag 20 meter till Johanna som bjöd på fika (know what I mean?) för Lovisa var på besök! Halv fem promenerade jag iväg till Willys för att möta upp Linda och Susanna! Det inhandlades ris, sjögräsplattor, risvinäger, soja, wasabi, kallrökt lax, avocado och gurka. Gissa vad vi skulle göra? Hehe. Vi gick hem till Linda och sen kom Lången. Vi gjorde asgod sushi (mat - IGEN!) och hade väldans trevligt. Jag kom hem alldeles för sent, duschade och dog i sängen.
Himmel, vilken rolig helg - från början till slut! Idag har jag varit så trött så det värker i kroppen och jag slumrade till några gånger på föreläsningarna, men 10 kilo lyckligare. I veckan väntar mega-plugg!
Tack alla för en toppenhelg!

1 kommentar: