söndag 7 mars 2010

Fisksoppa på en höft


Idag fick jag för mig att göra en fisksoppa till middag. På en höft sådär. Och det blev himla bra, måste jag säga! Här kommer receptet, allt på en höft förstås.


Fisksoppa á la Sofia

(cirka 3 portioner)


1 bit laxfilé (ca 120 gram, eller vad det nu brukar vara)

1 pangasusfilé (stor vit sak, annan vit fisk går också bra)

1/2 purjolök

1/2 rödlök

1 gigantisk morot (minst två i vanlig storlek)

2 palsternackor

ca 1 liter vatten

1-2 fiskbuljongtärningar

en skvätt grädde av valfri sort

salt, peppar, citronpeppar, citronsaft, dill eller vad man vill


Gör så här: ta fram fisken i god tid om den är fryst. Hacka lök och purjo och fräs i smör eller olja. Häll över vatten och buljong. Skala och slanta morötter och palsternacka och häll i detta i soppan när det börjat koka. Häll i grädde, citronsaft och övriga kryddor. Koka tills grönsakerna är mjuka, kanske en kvart (förslagsvis kan du diska medans). Skär fisken i tärningar och häll ner i soppan när den är klar. Låt stå typ en minut och rör runt. Fisken blir klar på nolltid. Klart!

1 kommentar:

  1. haha jag gillar att man inte bara får ett recept utan dessutom tips på aktivitet medan maten lagas:P

    SvaraRadera