söndag 12 december 2010

Tips från coachen: se till att inte få artros.

Veckan har varit lite jobbig, men nu är den över iaf. Först skulle rapporten in och det blev många frustrerande timmar framför datorn. Sen ett långt, halvtråkigt seminarium. Men i torsdags var jag iaf med om något spännande! Vi fick se på en operation där de satte in en höftprotes på en patient! Det var både obehagligt och häftigt. Operationen skedde i en sal där taket var av glas, så vi satt liksom ovanför och kikade ner. De skar upp patienten som låg på sidan, tills de kom till ledkulan. Den sågade de av. Sen hamrade de fast en protes in i lårbenet. Med en metallhammare, ni kan tro att det lät! BANK, BANK, BANK. Plopp, in med ledkulan i ledpannan. Och så sydde de ihop fascian, underhudsfettet och huden. På drygt en timme har man en ny höftled. Tilläggas bör att patienter som ska få proteser är vakna under operationen. Jag vet inte riktigt varför man inte vill söva ner dom, men de får iaf lugnande mediciner. Jag tänker iaf satsa på att inte få artros, som nog är den vanligaste orsaken till att man opererar in en protes. Det var inget finlir precis... Tror nog inte jag ska bli kirurg heller. Tur då att det är sjukgymnast jag ska bli!

Nåväl, det blev fredag och kvällen spenderades hos Johanna S, där vi drack vin, pratade strunt och kikade lite på nobelfesten. Sen drog vi till Värmlands, himla kul! Igår gick jag på stan, köpte julklappar och fikade på Norrlands med Vendela. Mysigt! Idag är det plugg för hela slanten och träning om någon timme. Tenta på tisdag.

Tredje advent - what?! Lamporna i min julgran vill inte lysa. Jävla lampor.
Trevlig söndag.

1 kommentar:

  1. Huvaligen, jag ska nog också satsa på att inte få artros. Modigt av dig att vara med på en sådan operation! Jag vet hur det är att inte ha julbelysning som fungerar. Min stjärna har förbrukat två lampor av de två som jag hade, så nu hänger den sorgligt mörkt i fönstret. Ha det så bra, vi ses snart!

    SvaraRadera