måndag 16 januari 2012

Götet

I fredagsmorse åkte jag och Johanna X2000 till Sveriges näst största stad. Det var strålande fint väder och vi kom fram till att det kändes lite som påsklov. Inte mitten av januari liksom. Helknas. Väl framme gick vi vilse i Nordstan tills Lovisa kom och mötte upp oss.



Vi åkte hem till henne och vilade, åt gopasta och spelade Black Out. Himla roligt spel!


Sen åkte vi till ett ställe som hette Jazzhuset. Och Johanna och Lovisa var snygga. Musiken var sådär så senare drog vi vidare till ett annat ställe som börjar på N, någonting.


Där hängde vi tills vi var trötta och åkte hem.


På lördagen shoppade vi och åt lunch med en kompis till Johanna. Sen åkte vi båt hem. Det tog helt seriöst ca 2 minuter. Men jag var glad ändå! Vi hann faktiskt med buss, båt och spårvagn. Ja, och tåg förstås. Väldigt kollektivt.



Efter att ha hälsat på Lovisas inneboende mexikan (kommunikationen gick sådär eftersom jag kan säga ungefär hej, vad heter du, hur mår du, tack bra på spanska) placerade vi oss på en bar på Andra lång. Man ska alltså inte säga Andra långgatan. Bara Andra lång. Väldigt viktigt sånt där.


Sen gick vi till Ritz och var de första som intog dansgolvet. Bäst var Kids och Tonight I have to leave it. Sämst var den ensamma gubben som vandrade omkring på dansgolvet och tittade lite för mycket. Men mest var det bra. Eller riktigt bra.

På söndagen bestämde vi oss, tillsammans med ungefär halva Göteborgs befolkning, för att vara lite kulturella och gick på Göteborgs konstmuseum. De hade nämligen en utställning med Frida Kahlo och Diego Rivera, som Lovisa självklart kände till eftersom hon är ungefär världens största Mexico-fan. Det var kul. Kände faktiskt igen en del tavlor. Sen fikade vi med Frykis och lite senare åkte tåget hem till Uppsala. På bilden poserar vi enligt Lovisa väldigt turistigt, framför Poseidon. Han har tydligen varit på spa i höst och blivit upputsad. Sånt får man veta när man har en egen guide!


En riktig toppenhelg! Kan konstatera att jag gillar Göteborg. Trots att det är blåsigt, kallt och de inte har en riktig vinter. Å andra sidan kan man fika på uteservering i januari och åka spårvagn. Bara en sån grej.


Hejdå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar