fredag 19 februari 2010

Hemma-hemma

På torsdagen ringde klockan 05.35. Ohälsosamt tidigt om du frågar mig. Men den tidiga morgonen var för att jag skulle åka hem! Hemma är visserligen i Uppsala, men hemma-hemma kommer alltid att vara hos familjen. Så... först tog jag bussen till Stadshuset, gick sista biten och konkade på väskan till Centralstation och därifrån tog jag tåget till Arlanda. 126 kronor kostar det för en student att åka mellan Uppsala och Arlanda. Det var typ mindre än 20 minuter. Knasigt.

Jag var så nervös så jag kunde knappt somna kvällen innan. Jag blir alltid så himla orolig när jag ska resa själv, över att något går fel. För det första så måste jag kolla på biljetten ett antal gånger för att kolla att jag har bokat rätt datum. Sen måste jag kolla buss/tågtider flera gånger och när nästa buss går om jag skulle missa den... Men mest orolig var jag över flygplatsen och att jag inte skulle hitta. MEN det gick bra! Allt flöt på! Jag behövde aldrig stressa, men inte vänta för länge heller. Perfekt. På flygplatsen i Umeå stod mamma och väntade och skjutsade hem mig.

Efter lunch gick jag ut på en härlig promenad! Solen strålade från en klarblå himmel. Min ovana Uppsalahud tyckte att det var svidande kallt (ca -17 grader). Det blåste lite lätt lätt vilket gjorde att det dalade ner snöflingor från träden. Det glittrade i luften. Nej, det glittrade överallt. Det var som om någon hade strösslat biljontals och åter biljontals små små diamanter över hela världen. Så fint. Så där gick jag bland diamanter och strålande sol och mådde så bra.

Idag är det mulet och 19 grader kallt. Och nu är jag lite less. Jag hade ju planerat att åka skidor och slalom nu när jag är hemma! Men när det inte ens är sol, då är jag inte särskilt motiverad att åka skidor. På tal om att vara omotiverad så kan jag säga att det går ruskigt trögt med hemtentan. Har visserligen skrivit lite på alla frågor, men ifall det är väsentligt eller ej, det vet jag inte. Någon som har lust att byta text och läsa snart?

När man åker hem rätt så sällan så blir det lite som "den förlorade sonen", ni vet i Bibeln, och det måste man ju dra fördel av, haha! De blir så glada när jag kommer hem och idag fick jag min vilja igenom - taco till middag. Och så har det sparat någon hemmagjord semelbulle i frysen åt mig. Härligt att bli bortskämd.

Snart är det Let's Dance! Jag tycker uppriktigt att det är roligt. Programledarna är så roliga och driver med sig själva och tv4 och allt möjligt.

Trevlig helg!

2 kommentarer:

  1. Jag tycker du ska stanna i Umeå :) Jag är så taggad på att du ska komma att jag vaknade nio idag, som ett litet barn på julaftonsmorgonen ;)

    SvaraRadera
  2. När du kommer till Uppsala igen ska du se hur mycket snö som kom i fredags. Jag har pulsat tillräckligt i dag, var ju tvungen när det var så underbart väder. Hälsa alla hemma!

    Kram
    sara

    SvaraRadera