torsdag 30 augusti 2012

When you try your best but you don't succeed, when you get what you want but not what you need

Om en knapp timme spelar Coldplay på Stadion i Stockholm. C-O-L-D-P-L-A-Y. I Stockholm. Jag sitter i Uppsala. I mitt klaustrofobiska rum.

?

Jag kan för mitt liv inte komma på EN enda vettig anledning till att jag inte befinner mig på Stadion i detta nu. Inte en enda*. Förutom det uppenbara - att jag är helt dum i huvudet. Det slog mig igårkväll hur utomordentligt fruktansvärt det var att jag inte hade någon biljett och sedan dess har jag haft ont i magen. Jag satt hela förmiddagen under föreläsningen om fysisk aktivitet vid demens och fallprevention och bevakade Blocket och ringde till och med på en annons. Men icket.

Fy. Fan.

Jag hatar mig själv.


* Tja, en anledning skulle kunna vara att jag håller på att utveckla någon form av demens, med tanke på min kraftigt nedsatta exekutiva förmåga. Känns inte helt omöjligt. Weeey.

söndag 26 augusti 2012

The Quiz

And if I fall, would you pick me up?

onsdag 22 augusti 2012

Krossa alla fönster

Tiden läker alla sår
Kvar finns alltid ärren
Ifall ärren är det som kallas livserfarenhet så vill jag inte ha mer

lördag 18 augusti 2012

Alla som inte dansar


På väg hem från Friskis en kväll. I Uppala finns många fåglar.


Samma kväll som jag kom tillbaka till Uppsala så gick jag, Johanna och Lovisa ut på Bryggan!


Jag och Lindén hade kladdkakepicknick på gräsmattan bakom mig efter att ha gått långpromenad till högarna vid Uppsala gamla kyrka.



Dagen efter cyklade vi till Håga och promenerade lite i Hågadalen. Lindén var utmärkt som kartläsare!

 Spexigt framför hög där kung Björn (?) håller hus.


Vi stötte på en massa riktigt djur, men några låtsasvarianter också. Denna höll dock på att skrämma livet ur mig när jag först såg den.


Vi blev tvugna att gå igenom en hage med cirka tusen får med horn. De såg visserligen rätt sega ut i värmen, men de tittade väldigt lömskt på oss när vi passerade. Sen var det så jäkla mycket fårskit i hagen. Betongbarnen klagade.


Det var dags för energipåfyllning, vilket blev pizza i solen.


Sen började det tokregna så vi cyklade hem till mig snabbt som blixten och åt restkladdkaka på mitt golv, som en inomhuspicknick. Fantastiskt födointag denna dag.


Igår blev det spontanutgång med Anna-Karin och Andrea till Bryggan. Whoop!

Hejdå.

tisdag 14 augusti 2012

Överlevnadsguide

Att överleva och gå vidare handlar om att äta maten fast man ibland inte har någon lust för allt bara växer i munnen, att dricka vatten efter man gråtit tills man fått ont i huvudet, att hålla sig sjukt sysselsatt och umgås så mycket man kan med personer man älskar, att sova mycket, att gå till ICA fast man inte vet om man klarar det och sen andas långa, djupa andetag när axlarna skakar på vägen hem, att överhuvudtaget lära sig andas normalt istället för att hyperventilera, att lyssna på arg musik, att gråta sittandes med armarna stödda på något för då går det lättare att andas, att tänka att man är värd bättre, att sova över hos kompisar efter man druckit för mycket vin och panikgråtit på utestället, att fortsätta springa på löpbandet trots suddig blick och en brännande klump i halsen för det känns åtminstonde lite bättre sen med några endorfiner i kroppen samt att göra allt för att glömma.

Bästa hälsningar,
en som överlever

söndag 12 augusti 2012

Hemma

Hemma i några bilder.










måndag 6 augusti 2012

Lyckligare nu

Jag har haft en så väldigt fin vecka hemma. Har slagits flera gånger över vilka utomordentligt fina vänner jag har. Kan vara dom bästa. Som finns alltså.

Jag har varit rätt så sysselsatt. Suttit vid Segasjön och pratat, varit på filmkväll, vart på loppisrunda med mamma, utflykt till gammal bruksort, varit på sushi- och musikkryssförfest och dansat på TC, nattbadat på Nydala, varit på 50-årsfest, ätit obscent mycket mat och fika mest hela tiden, vart på popquiz på Scharinska och sett Annika Norlin, promenerat en hel massa och börjat läsa en ny bok. Idag åkte vi hela familjen till Nydala och badade, läste, kastade wabobaball, åt glass och spelade minigolf.

Imorgon är jag redo för Uppsala igen. Lite lyckligare nu.