fredag 30 mars 2012

Genom en annan lins


Som bekant har jag införskaffat en ny mobil. Med tämligen bättre kamera än på förra mobilen. Så jag tänkte vi skulle ta och titta på vad jag dokumenterat de senaste veckorna. Första bilden är helgen när Jessica var här och Anna-Karin och Sofia kom över på middag. Mys!


Jag och Jessica ägnade lördagen åt att turista i Uppsala. Och ta turistiga bilder, som vid den här bron med Domkyrkan i bakgrunden. Såklart.
Obduktionsbordet i Anatomiska teatern i Gustavianum.
Inne i Domkyrkan. Vi spanade på Gustav Vasas grav.
Så fikade vi på Gotlands. Såhär glad var Jessica över sin macka!
Och såhär glad var jag.
Shoppade på Globalen.
Egentligen har jag burk-stopp. Men så hittade jag världens finaste burk på Åhlens. Så jag köpte den. Visste inte riktigt var jag skulle placera den i mitt rum, det är liksom redan burkar överallt. Så det blev en burkpyramid. Den nya är den i mitten. Och nej, det är inget i den. Än i alla fall.
Så började praktiken. Som bekant bor jag och Linn i Forsbacka. Inte för att jag är van vid särskilt hög standard i mitt lilla studentboende, men mitt rum slår detta med hästlängder. Här är vår tv. Ja, det är en tv. Kanalutbudet varierar från dag till dag.
Här är köket. Golvet är inte större än det som syns.
Förra helgen vankades som bekant utgång på Flustret med danssugna vänner. Såhär så jag ut.
Såhär såg de andra ut! Snygga tjejer.
I veckan åkte jag och Linn in till Gävle efter praktiken en dag. Vi suktade efter civilisation och tecken på mänsklighet. Vi firade att vi inte var de sista människorna på jorden med att fika på Waynes. Sedan lite shopping på det.
Det var det.
Idag är det fredag och vi hade "hemvändardag" på BMC. Eftersom jag varit onödigt trött i veckan ägnades denna fredagskväll åt träning, godis, TV och tvättstugan.
Godnatt.

söndag 25 mars 2012

I en annan del av Forsbacka

Tiden går och så var första veckan på praktiken avklarad. Jag var rätt nervös innan, och rädd för att det skulle kännas lika svårt som förra gången. Men jag måste säga att det känns mycket bättre den här gången. Det är som att saker och ting har landat i min hjärna och jag känner mig mycket säkrare.

Jag och Linn bor i Forsbacka, en liten bussresa från praktiken, i en liten etta med ett kök på ca 2 kvadratmeter och en tv från forntiden. Vår granne har spelat musik/radio/TV dygnet runt sen vi kom dit. På riktigt. Eller en gång när jag vaknade på natten var det tyst. En stund. Nästa gång jag vaknade var det musik igen. Men det går bra, man vänjer sig. Det finns en loppis i samma hus vi bor i, vi har en minut till busshållplatsen och en minut till Konsum (dyrt som stryk). Och just det. Bussen är ett aber. Vi har klivit på fel bussar, hamnat på ändhållplatsen i Gävle och kom en halvtimme försent andra dagen. Men nu har vi äntligen lärt oss.

I helgen har jag hunnit äta sushi, sett Wall-E (så himla gullig film!), gått på stan, fikat med Camilla, och gått ut på Flustret. Alltså Flustret. Nja. Har aldrig kännt mig så ung. Dansade gjorde vi iaf, massor.

På återseende. Hejdå.

söndag 18 mars 2012

Finhelgen

I helgen fick jag spontant finbesök av Jessica! Hon skulle bestämt anlända mitt i natten, vilket gjorde att vi sov bort halva fredagen. Men resten av dagen hängde vi på stan och köpte somriga klänningar och fikade med Johanna. På kvällen kom A-K och Lindén på middag. A-K hade med sig efterrätten; vit chokladmousse. Ja, det kräver ju inga ytterligare beskrivningar som ni hör.

På lördagen bestämde vi oss för att vara lite kulturella. Vi började på Gustavianum där vi tittade på sarkofager, mumier och anatomiska teatern. Sedan en sväng in i Domkyrkan och spanade på Gustav Vasas grav, en runda på Upplandsmuseet där vi läste om rasbiologiska institutet och nazist-studenter för att slutligen fika på Gotlands. En salig blandning med andra ord! På kvällen tog vi det lugnt i Johannas fina lägenhet.

Efter att ha kramat Jessica hejdå tidigt i morse, gav jag mig ut på första joggingturen utomhus för i år! Gick bra, förrutom att det var lite lerigt och blött.

Annat roligt som har hänt i veckan är att jag såg Anna Ternheim på Konsert & Kongresshuset i onsdags, hon var så himla bra! Sen har jag köpt en ny mobil. En sån där smart telefon. Uppenbarligen var jag inte tillräckligt smart för att förstå den; jag var tvungen att gå till Telia idag för att be om hjälp att få igång Spotify.

Imorgon börjar praktiken. Jag är nervös. Mest är jag nervös för att försova mig. Vi ska nämligen åka okristligt, omänskligt och ohälsosamt tidigt imorgon; 06.19 går tåget till Gävle. Vilket betyder att jag måste åka vid sextiden hemifrån. Bra start.

Hejdå.

torsdag 8 mars 2012

Om att fira en dag som inte borde behöva finnas

Visst, det är klart jag förstår att det är bra med en Internationell kvinnodag. Bra att uppmärksamma orättvisor och allt sånt. Men det är liksom EN dag på hela året. Vad händer resten av de 364 dagarna? Varför finns det ingen Internationella mansdagen? Nej, just det, det behövs ju inte.

Målet måste ju vara att vi inte behöver någon kvinnodag, eller hur?

Nåja. Jag har iaf spenderat dagen med andra fina människor med dubbel uppsättning X-kromosomer. På eftermiddagen promenerade jag med A-K och Lindén, sen fikade vi på Norrlands och gick en sväng i second hand-affärer. På kvällen promenerade jag med kusinen. Däremellan hann jag googla balklänningar liiite för länge. Var ytterst nära att beställa en klänning från USA, men blev lite nervös över den eventuella tullavgiften, så jag fegade ur.

Det var det. Hurra för alla oss som tilldelats två X! Hoppas vi kan firas varje dag i framtiden.

Hejdå.

onsdag 7 mars 2012

Plus och minus

Saker jag tycker om just nu: strålande vårsol, frukostbuffé på Norrlands, trevlig butikspersonal, knäckebröd med keso, avocado och örtsalt, spinning, Radical face och tröjor och blusar med kragar, helst rundade kragar.

Saker jag inte tycker om just nu: grus i skorna, skavsår, motvind, små och fula lägenheter med gråa plastmattor till golv och max-en-person-i-köket-kök, att inte ha schemalagda dagar, samt att jag har en tendens att bli ostrukturerad och odisciplinerad på dessa icke schemalagda dagar.

Hejdå.

måndag 5 mars 2012

Höjden av otur

Men alltså.

Jag som har rensat avloppet i badkaret idag. Grävde fram hår och gud-vet-vad och det luktade så hiskeligt äckligt. Och så nu när jag duschade så blev det ÄNDÅ översvämning i badrummet! Besvikelsen alltså.

Vad har jag gjort för att förtjäna det här?! Buhu.

Hejdå.

söndag 4 mars 2012

Att överleva vintern

Umeå-vistelsen gick fort. Jag hann promenera på snöiga vägar, ha ångest över c-uppsats och artikelsökshelvetet, träffa Jessica, Ivarsson och Linn och bli bjuden på massa gott fika, äta lyxmat hemma, inte diska en enda gång, ha lite mer ångest, lyssnat på massa musik samt åka ut till havet med mamma och åka skidor på isen och grilla korv och dricka varm choklad. Det var så fint. Det var så tyst.
Men det är fint att vara tillbaka i Uppsala igen också. Här är det vår. Vår som i så strålande sol så man inte vet var man ska ta vägen, oändliga mängder grus på vägarna som följer med in i hallen, leriga vägar i Röbospåren, fågelkvitter och känslan av att oj-jag-överlevde-vintern-igen-känslan. Älskar det!
I fredags hade Kajsa och Anna-Karin gemensam 50-årsfest. Så himla kul att träffa gamla klasskompisarna igen! Vi var massor av människor, fyllde hela huset, åt pizza, glass och maränger, lekte klassiska lekar, typ limbo och kroppsdel-mot-kroppsdels-leken och slutligen hoppdansade vi i vardagsrummet.
Hejdå.