lördag 26 juni 2010

Midsommarafton

Så blev det midsommarafton! Jag är mest lycklig över att få en extra lång helg, det borde man ha oftare. Dagen började inte på topp direkt; jag vaknade med mensvärk som inte var utav denna värld. Efter att ha legat på badrumsgolvet, spytt lite och sovit en stund så mådde jag bättre. Men jag kunde tyvärr inte följa med mina vänner som skulle till Klabböle för midsommarfirande och titta på "blommsnoppen" som Jessica så fint beskrev midsommarstången på sin blogg.

På kvällen kom hela gänget till mig och vi grillade och och åt så mycket mat så vi blev alldeles trötta. Vi försökte aktivera oss genom att spela spel (mitt lag vann en jordskredsseger den andra omgången, ville bara meddela, he he...). Efter det tyckte vi att det var dags för efterrätten, som Jessica hade med sig; tobleroneparfait! Fantastiskt god! Sen tog Hedlundarna fram chipsen, ack o ve! Tillslut tog vi oss ut på en kort promenad i den ljusa, myggiga, sommarnatten.

Mycket trevlig kväll, tack allihopa! Jag tog själv inte så mycket bilder igår, så nu snor jag några bilder från Lovisa:

Hela gänget, utom Lovisa som står bakom kameran!
Ett, två, tre.. HOPP!

måndag 21 juni 2010

Viktigast av allt är kärleken

Jag såg hela konserten i fredags. Och jag satt bänkad framför tv:n nästan hela lördagen ända till klockan 01.00 när sändningarna slutade, haha! Det var så fint, så gulligt, så glammigt, så snyftigt! Jag trodde inte jag skulle se så mycket alls...

Höjdpunkterna var:
1) Vigseln. Herregud, så gulliga Victoria och Daniel är! Det går inte att undgå att se hur kära de är! Daniel grät! Jag grät! Alla grät!
2) Daniels tal på kvällen. Det var utan tvekan det finaste talet jag hört. Spelar ingen roll att hans engelska uttal var under all kritik; det faktum att han ställde sig upp och berättade inför miljontals människor hur mycket han älskar sin kronprinsessa, med en sådan äkthet och passion, det är beundransvärt! Om jag hade varit Victoria hade jag storbölat och använt 15 toalettrullar under lördagen...

Konserten kvällen innan var jättebra tyckte jag! Väldigt avslappnad, rolig och vacker. Och vilka modiga barn som gick fram och sjöng för paret på slutet! Inte så torra ögon då inte, vill jag lova.

Sen tycker jag att Victorias klänning var fantastiskt vacker. Passade perfekt på henne. Hela hon strålade. Och det är ju inte så konstigt när man är så kär!

Håhåjaja, vilket spektakel!

torsdag 17 juni 2010

Sär skrivning

Det heter inte:

lätt mjölk
mellan mjölk
åter kallad

Herregud, vuxna människor kan inte skriva! Mellan vilken mjök? Vad är mellan mjöken? VA?!

onsdag 16 juni 2010

Rosettvägen

Nu vet jag var jag ska bo när jag blir vuxen; rosettvägen! Jo, det finns på riktigt! Ligger dock i Umeå. Hmm, men ändå - som gjort för mig.

torsdag 10 juni 2010

Hata dagens teknik

Förr var allt så enkelt! Man startade tvn på en knapp. Man bytte kanal på EN dosa (eller direkt på tvn, jo, vi har haft en sån gammal en gång i tiden) och hade inte sjutton att välja på.

Nu kan jag inte ens starta tvn hemma hos mamma och pappa.

Det är sant!! Det går inte! Det står "ingen signal". Och det ligger TRE fjärrkontroller på vardagsrumsbordet. Kanske fler. HATA!
Och igår tänkte jag att jag skulle starta min bärbara dator. (har bara suttit vid mamma och pappas dator sen jag kom hem) Så jag startade den. Satte in sladden för datamusen (för jag råkade sprita sönder touchgrejen när jag skulle rengöra den en gång, ehe...). Och pilen rör sig inte. Nej, det händer inget när man rör på musen. Saaaataaaaaaan. HATAR TEKNIK! Ju mer teknik, desto mer som kan gå sönder eller krångla.

Nu är resten av familjen borta och jag kände för att starta min spotifylista på hög volym. Och då får jag inte igång ljudet!!!! Men det var ju själva *******!!! Jag har krypit under bordet och hittade en sladd som skulle in nånstans, men det blir inget ljud - iaf inte på spotify, för sen provade jag youtube och då funkade det! HUR?! VARFÖR?! Världen är emot mig.

Jag är lite inne på Emmas idé att bosätta sig i en stuga i skogen utan något tekniskt över huvud taget (och ingen BIL!). Då kan inget gå fel.

Hursomhelst. Idag var en stor dag! Min lilla lillebror har tagit studenten! Klockan 12 stod jag, mamma och pappa redo utanför skolan med finaste plakatet, blommor och diverse älgar och grodor att hänga runt studentens hals. Efter att vi tagit en miljon kort så rusade de iväg till flaket och åkte in till stan. Åh, LYCKA! Som jag längtar tillbaka! Jag vill ta studenten igen! Roligaste dagen ever. Efter att de skrikit sig hesa åkte vi hem och åt gomaten. Sen spelade vi ett parti kubb (jag paxade att vara på pappas lag så vi vann, he he) innan bror skulle in på festligheter igen.
Slänger in en bild på min egen student, för att bli lite nostalgisk.

tisdag 8 juni 2010

Blueberry is the shit



Har hittat en massa bilder på datorn som mamma har scannat in. Här en en rätt rolig bild på mig som liten. Har ni någonsin sett en person bli så lycklig över blåbär?!

måndag 7 juni 2010

Sommardofter

Doften av sommar är:

- Nyklippt gräsmatta
- Blommande hägg och alla andra växter
- Regnblöt asfalt
- Hav
- Solvarma jordgubbar

Vilka dofter förknippar ni med sommar?

lördag 5 juni 2010

Sommarlov!

Imorgon åker jag hem till nordligare breddgrader. Åh, den här sista tiden har gått så himmelens fort! I måndags övade vi inför den praktiska tentan, men jag var mest nervös och fick blackout och visste knappt vad jag skulle öva på. Sen blev det tisdag. Först skulle jag vara patient åt en klasskompis. Och så fort jag kom in i BMC så ökade pulsen och det fladdrade i magen. Klockan 11 var det dags för mig. Jag hatar praktiska tentor. För man sitter där och säger och gör en massa saker. Och man får noll respons. Examinatorn bara sitter där och skriver. Inte ens nickar, ler eller säger "ja, det där gjorde du bra", nej nej. Jag blir osäker på exakt ALLT jag gör och tänker att examinatorn skrattar inombords och skriver "vilken idiot, haha, hon blir underkänd".

På kvällen sprang jag och några tjejer i klassen Blodomloppet! Det var så roligt! Perfekt väder, massor av folk och jag var så taggad! Två tjejer sprang 1 mil, men vi andra nöjde oss med 5 km. Jag kom in på ca 30 minuter, så det var ju absolut ingen tid att skryta över. I början av loppet var det så sjukt mycket folk, så det knappt gick att spring om. Men jag var glad ändå. Ungefär halvvägs fick jag skavsår i höger fotvalv. Och jag som inte har fått skavsår förrut i de här nya skorna, skulle självklart få det nu! Äh, det gick ändå. När alla var i mål hämtade vi picknick-korgen och slog oss ner i stadsparken och njöt av adrenalin, fint väder, potaitssallad, gravad lax, bröd, pålägg, yoghurt...

Onsdag - första sommarlovsdagen, typ. Levde fortfarande i ovisshet. Mötte mamma och pappa i stan. De hade kommit hem från Italien och väntade på flyget hem. Vi åt lunch i solen nere vid ån. På kvällen hade jag, Sofia Lindén, Kullenberg, Emilia och Vendela picknick i Ekonomikumparken! Mysigt värre och när det blev för kallt gick vi till Kullenberg.


Torsdag. Klippte mig på förmiddagen, var på ett spinningpass mitt på dan, skrev på rapporten på eftermiddan och var på Stocken på kvällen. Trots att jag och Kulleberg kunde konstatera att våra fördomar emot Stocken besannades så hade vi himla roligt! Och förresten! Jag fick reda på att jag klarade tentan! LYCKA!



Igår gjorde jag inte så mycket mer än att skicka in rapporten och grilla med några i klassen på kvällen. Tyvärr hade jag och Jasmine inte köpt biljetter till utsparken som de andra hade gjort, så det blev hemgång för oss vid halv tolv.
Och idag är städ- och packdag. Lite sorgligt. Men med musik så går allt lättare. SOMMARLOV!!